Viorica Dăncilă revine în forță: Politicienii pe care a pus tunurile

Viorica Dăncilă a vorbit, la România TV, despre majorarea vârstei de pensionare și măsurile implementate de Guvernul Orban şi a transmis un mesaj dur ministrului Finanţelor.

Fostul premier Viorica Dăncilă a taxat dur planul actualului Guvern legat de pensionari. „Cu atât mai mult, ministrul Muncii a lăsat să se înțeleagă acest lucru (creșterea vârstei de pensionare – n.r.), invocând tendința de creștere a vârstei de pensionare la nivelul statelor europene. Noi nu aliniem creșterea nivelului de trai, nu creștem alocații, nu creștem salarii, dar vrem să avem această aliniere referitor la vârsta de pensionare.

Mai mult decât atât, mi se pare jignitoare afirmația ministrului Muncii prin care spune că „românii muncesc puțin și vor să se pensioneze devreme”. Aceste lucruri nu sunt corecte și arată disprețul pe care îl poartă pentru români. Acest Guvern nu are competență și nici voință politică să identifice resurse de creștere a veniturilor bugetare, astfel încât să poată fi plătite pensiile potrivit reglementărilor în vigoare.

Bineînțeles că nu vom accepta. (…) Opțional, dacă cineva vrea nu îi putem îngrădi acest drept. Dar îmi e teamă, din toate afirmațiile apărute în spațiul public, că ei vor să transforme acest lucru în mod obligatoriu. Bineînțeles că PSD-ul nu va accepta acest lucru, mă refer la obligativitatea vârstei de pensionare la 70 de ani”, a spus Dăncilă, la România TV.

sursa:stiripesurse.ro

Viorica Dăncilă a transmis şi un mesaj tranșant ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, pe tema pensiilor. Viorica Dăncilă a făcut o remarcă cu privire declarațiile ministrului Cîțu despre posibila intenție a Guvernului Orban de creştere a vârstei de pensionare la 70 de ani, dar şi de a stopa creşterea cu 40 la sută a pensiilor din septembrie 2020.

‘Domnul Cîțu nu înțelege faptul că în spatele cifrelor se află pensionarii! Aceștia nu așteaptă o pomană din partea dumnealui după o viață de muncă! Acest fapt arată, pe de o parte, că nu sunt cunoscute realitățile din România. Pe de altă parte, mai arată că nu există o cooperare între ministrul Muncii, Finanțelor vicepremier și toți cei care ies cu asemenea afirmații în spațiul public. Pe urmă, tot ei le contrazic’ a spus Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *