Vremea 18 septembrie 2019. Regiunile în care scad temperaturile până la 16 grade

Miercuri se răceşte peste tot şi o să avem vreme răcoroasă în vest, centru şi nord; în rest, temperaturile vor fi normale pentru luna septembrie.

Prin sud, centru şi est, pe spaţii mici aşteptam ploi slabe. Maximele pornesc de la 16 grade în depresiuni şi în Bucovina şi vor ajunge până la 29 de grade în sudul ţării.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăgan, se mai adună norii şi o să plouă slab. Vântul va avea unele porniri, iar temperaturile scad uşor faţă de ziua trecută.

Scad temperaturile şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Atmosfera va fi schimbătoare cu înnorări, perioade cu soare poate şi câţiva stropi de ploaie. Vântul va agita atmosfera şi după prânz se vor atinge cel mult 24 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, norii vor fi destul de numoreroși, însă doar pe suprafeţe restrânse sunt anunţate precipitaţii slabe. Vântul va avea intensificări şi la rafală se pot atinge viteze de 60 km/h. Temperaturile maxime, se vor situa între 16 şi 21 de grade şi vor fi modeste pentru luna septembrie.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se mai strâng norii însă nu sunt anunţate ploi. Se răcoreşte uşor şi la amiază vor fi cel mult 19 grade Celsius.

În ţinuturile vestice, se anunţă înnorări, dar şi perioade cu soare, iar în zonele de munte mai pot să vină câteva ploi slabe. Temperaturile, scad faţă de ziua trecută.

În centrul României, norii vor fi numeroşi, însă doar în zonele înalte o să plouă slab şi tot la munte la altitudini mari vântul va prinde putere. Se răcoreşte şi după prânz se vor atinge 20 de grade în vestul provinciei.

Şi în sud-vestul ţării, găsim mulţi nori. Sunt posibile şi aici câteva ploi slabe, iar vântul se va înteţi din când în când. Temperaturile scad chiar şi cu 10 grade faţă de ziua trecută.

În regiunile sudice se anunţă înnorări, ploi sporadice şi temperaturi în scădere faţă de marți.

BUCUREȘTI

Miercuri se mai strâng norii si s-ar putea sa picure puțin. Vântul va sufla moderat, temperaturile scad usor și la amiază vor fi în jur de 28 de grade.

Joi se răcește tranșant, vom avea temperaturi de început de octombrie, norii se adună din când în când, însă nu sunt anuntațe ploi.

Vineri vremea se menține răcoroasă, maxima ajunge pe la 21 de grade, iar minima va cobori spre 7 – 8 grade Celsius. Sâmbătă așteptăm încă o zi răcoroasă mai ales dimineața și noaptea. Atmosfera va fi însorită și vântul nu va pune probleme.

LA MUNTE

Ajungem in zona de munte, unde astăzi se răcește accentuat. Norii apar din când în când și izolat o să plouă slab. Vântul va prinde putere, mai ales pe creste, pe unde se pot depăși
viteze de 90 km/h.

Joi se face si mai frig, este posibil sa picure puțin în masivele nordice, iar la altitudini mari așteptăm lapoviță și ninsoare. In celelalte masive, atmosfera va fi însorită.

Vineri așteptă înca o zi rece și temperaturi modeste pentru luna septembrie. Va domina vremea frumoasă și doar în nordul Orientalilor s-ar putea să plouă slab, iar vântul va fi insistent în zonele de creastă.

Sâmbătă mai apar câțiva nori în masivele nordice, dar în rest atmosfera va fi placută și vântul va prinde putere la altitudini mari.

LA MARE

Și la malul marii scad temperaturile. Miercuri înnorările vor fi temporare și sunt posibile ploi slabe, iar vântul se va înteți trecator. Pe plajă vor fi cel mult 25 de grade si apa mării va avea în jur de 22 de grade Celsius.

Joi se face și mai frig, atmosfera va fi schimbătoare, se mențin condițiile de ploaie și vântul se întețește din când în când.
Vineri va fi rece mai ales dimineața și noaptea. Atmosfera va fi însorită și vântul va avea intensificări trecătoare.

Sâmbătă va predomina vremea frumoasă însă vântul va mai avea unele porniri. Pe plajă, vor fi temperaturi cuprinse între 16 și 18 grade, iar apa mării va avea cel mult 21 de grade Celsius.

sursa : stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *