WERNER CEL INCET

A trecut peste o luna de cand CSM a avizat propunerea de numire la sefia DIICOT a procurorului Felix Oliver Banila, dar Iohannis continua sa fie inert. Judecatoarea Lacramioara Axinte: “33 de zile nu este termenul cel mai lung de citire a unui document la Cotroceni”. Sa aiba legatura intarzierea lui Iohannis cu planul de inlaturare a Guvernului prin dosarul de inalta tradare de la DIICOT?, se intraba rhetoric cei de la Lumea Justitiei.

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) si-a batut propriul record. Dupa ce a citit cele 133 de pagini ale deciziei CCR care il obliga sa o revoce pe Laura Kovesi de la conducerea DNA in 31 de zile, iata ca Iohannis are nevoie de si mai mult timp pentru a lua decizia in cazul propunerii de numire la sefia Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a procurorului Felix Oliver Banila. A trecut peste o luna de la momentul in care a fost facuta aceasta propunere, iar Iohannis nu a dat niciun raspuns.

Concret, in 14 mai 2018, ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat ca il propune la conducerea DIICOT pe procurorul Felix Oliver Banila. Ulterior, Felix Oliver Banila a sustinut interviul in fata Sectiei pentru procurori a CSM, care a admis propunerea ministrului Toader. Mai exact, in 5 iunie 2018, Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz pozitiv numirii lui Banila in fruntea DIICOT, motivandu-si hotararea pe sase paginiCele sase pagini reprezentand avizul pozitiv al Sectiei pentru procurori a CSM au fost trimise a doua zi, in 6 iunie 2018, ministrului Justitiei Tudorel Toader, care la randul sau, in 11 iunie 2018, a trimis propunerea de numire a lui Banila, impreuna cu avizul consultativ al CSM, presedintelui Romaniei Klaus Iohannis. De atunci, nimic nu s-a mai intamplat.

Se pune la cale inlaturarea Guvernului cu dosarul de la DIICOT?

Asadar, avem mai bine de o luna de cand Iohannis a primit propunerea de numire la conducerea DIICOT a procurorului Banila, iar presedintele nu a dat niciun raspuns. Nu a anuntat nici ca il numeste pe acesta, nici ca refuza. Iar in acest mod Iohannis si-a batut propriul record in materie de luat o decizie. Caci dupa ce a citit cele 133 de pagini ale deciziei CCR privind obligativitatea de a o revoca pe Kovesi, iata ca Iohannis are nevoie de mai mult timp pentru a lua o decizie in cazul lui Banila. Aspect subliniat intr-o postare pe Facebook si de judecatoarea Lacramioara Axinte, presedinta Sectiei a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Botosani:

33 de zile nu este termenul cel mai lung de citire a unui document la Cotroceni. Propunerea de numire a procurorului sef DIICOT si avizul pozitiv al CSM este ‘in citire’ de 37 de zile!”.

Totusi, aceasta intarziere din partea lui Iohannis este extrem de ciudata, in conditiile in care vorbim nu despre 133 de pagini, ci despre o simpla propunere de numire in functie insotita de un aviz ce se intinde pe doar sase pagini. Si atunci, de ce oare Iohannis amana anuntul privind numirea procurorului Banila in functia de procuror sef al DIICOT? Sa aiba oare legatura intarzierea lui Klaus Iohannis cu dosarul aberant de inalta tradare deschis la DIICOT la plangerea liderului PNL Ludovic Orban prin care se incearca inalturarea Guvernului Dancila? Sa aiba oare informatii Iohannis ca sub actuala conducere DIICOT ar putea declansa urmarirea penala fata de Viorica Dancila, astfel incat sa poata dispune suspendarea premierului din functie?

Sursa:INCISIV DE PRAHOVA, Multumim partenerilor media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *