Wess Mitchell, adjunctul secretarului de stat american, va vizita Romania pe data de 18 iunie pentru a discuta despre securitate regionala si cooperare economica

Wess Mitchell, adjunctul secretarului de stat american pe Europa – pozitie ocupata anterior de Victoria Nuland –, va vizita Romania pe data de 18 iunie 2018, ocazie cu care „se va intalni cu inalti oficiali si analisti independenti pentru a discuta chestiuni de securitate regionala si cooperare economica”, se arata intr-un comunicat emis de Departamentul de Stat.

„Acesta va conduce delagatia americana la a sasea intalnire «U.S.-Romania Strategic Partnership Dialogue» si va tine un discurs la Universitatea Bucuresti”, se mai arata in comunicat.

Din Romania, pe data de 19 iunie, Wess Mitchell va pleca la Zagrev, Croatia, unde se va intalni cu inalti oficiali croati pentru a discuta despre aspecte regionale, „inclusiv contributia Croatiei la stabilitatea regonala si securitatea energetica”.

Pe data de 20 si 21 iunie Wess Mitchell va fi in Praga, Cehia, pentru a participa la dialogul strategic US-Cehia.

La finalul vizitei sale, pe 21-22 iulie, Wess Mitchell va fi la Bruxelles, unde se va intalni cu adjunctul premierului belgian. Tot la Bruxelles va vorbi si despre cooperarea SUA-UE, iar la final va tine un discurs la Carnegie Europe. (Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”).

https://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2018/06/283272.htm

Sursa:INCISIV DE PRAHOVA, Multumim partenerilor media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *