ZIUA CULTURII NATIONALE LA ATENEUL „NICOLAE BALANESCU”, GIURGIU

La Ateneul „Nicolae Balanescu”, Giurgiu, cu ocazia Zilei Culturii Nationale, pe 15.01.2018, ora 18,30, a avut loc un eveniment cultural, cu dezbateri cuturale, poezie, muzica (romante, folk si muzica instrumentala culta) si dans popular.
Evenimentul a fost organizat de Consiliul Local Giurgiu, Primaria Municipiului Giurgiu si Centrul Cultural „Ion Vinea”,Giurgiu, Consiliul Judetean Giurgiu si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Giurgiu.
Au luat cuvantul in deschidere Directorul Centrului Cultural „Ion Vinea”, Giurgiu , d-l Virgil Petanca. Evenimentul avea sa inceapa cu o scrisoare dedicata acestei zile, trimisa din Franta de Dr. Cosmin-Stefan Georgescu si citita si interpretata remarcabil si sensibil de un tanar artist Florin Stan. Dezbaterile culturale asupra oamenilor de cultura romani au fost facute de conferentiar doctor George Ardelean (Bucuresti) si de profesor Mugur Burcescu (Giurgiu). Ne-au incantat cu muzica lor: romante, solist vocal Mariana Simion (Giurgiu) si pian Marioara Danilov (Giurgiu), muzica instrumentala culta, vioara Andreea Stefanescu (Bucuresti) si pian Ioana Ligia Maxim (Bucuresti) si folk, cantautorulul Tica Luminare (Giurgiu). A recitat versuri cunoscutul si talentatul actor Vasile Toma (Giurgiu). Au incheiat acest frumos spectacol Formatia de dansuri populare “Doina Dunarii”.
Un eveniment deosebit!
FELICITARI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *