Intervenții ISU Giurgiu 15.01.2018 –17.01.2018

În perioada 15.01.2018 –17.01.2018,  subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 23 situații de urgență, astfel:

– 17 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme. – 1 intervenție- asigurare măsuri PSI- localitatea Malu;- 1 intervenție- deblocare autovehicul- DJ 504;- 1 intervenție- degajare copac- localitatea Dârvari;- 1 intervenție- salvări animale- localitatea Izvoarele;- 1 intervenție- incendiu locuință- localitatea Bucșani;- 1 intervenție- incendiu locuință- localitatea Uiești.

În data de 15.01.2018, ora  17: 39,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Malu pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul unor stâlpi de electricitate căzuți pe de o parte și alta a șoselei. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru înlăturarea conductorilor electrici aflați pe partea carosabilă.

În data de 16.01.2018, ora  03: 28,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină pe DJ 504 pentru deblocarea unei autocisterne intrată pe un drum impracticabil și blocată în noroi. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. S-a solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Teleorman, SVSU Gogoșari și Putineiu. S-a acționat pentru degajarea autocisternei cu ajutorul a două buldoexcavatoare.

În data de 16.01.2018, ora  08: 03,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Dârvari pentru degajarea unui copac căzut peste cablurile de alimetare cu electrice.

În data de 16.01.2018, ora 13: 59,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Izvoarele pentru salvarea a doi câini prinsi în apa înghețată.

În data de 16.01.2018, ora 15: 11,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Bucșani pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 40 m.p.  Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat.

În data de 16.01.2018, ora 19: 30,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Uiești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 150 m.p.  Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat.

În data de 11.01.2018 echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu împreună cu Poliția Rutieră Giurgiu au desfășurat controale în localitatea Călugăreni pentru vehiculele care transportă marfă și substanțe periculoase.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Redacția publicației Reflectorul de Sud mulțumește pe această cale ISU Giurgiu pentru deschiderea, profesionalismul și promptitudinea de care dă dovadă, furnizându-ne aceste informații importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *