Acuzații grave făcute de un fost premier, la adresa guvernanților: „Trebuie să fii extrem de fătarnic să reinoculezi, in tară, otrava urii”

Tot mai multe critici se aud în ultimele zile, în spațiul public, la adresa guvernului Orban și a președintelui Klaus Iohannis. Pare că cei care conduc țara acum sunt singuri împotriva tuturor, iar sondajele o confirmă printr-o scădere constantă a liberalilor, în ultimele patru luni.

Prezență discretă în politica ultimilor ani, Adrian Năstase a simțit nevoia să sancționeze și el bâlbele factorilor de decizie din România, „răzgândelile” frecvente și nesiguranța în care țin cetățenii aflați în așteptarea unor măsuri concrete. Fostul premier social democrat și-a numit editorialul postat pe blogul personal „Relaxarea, scenariul depinde” și în cadrul acestuia a dat mai multe exemple de bâjbâieli ale celor de la care populația așteaptă hotărâre și acțiune.

”Politicienii puterii intretin speranta „relaxării” după 15 mai, reprezentantii guvernului sunt precauti, specialistii medicali oficiali evocă, cu mai multă sau mai putină gratie, scenariul „depinde”.Depinde de cat de disciplinati au fost romanii in perioada de 1 Mai, sau vor fi in perioada de averse. Depinde de cate imbolnaviri vor fi, depinde si de ce se hotareste in legatura cu alegerile din toamnă, depinde si de sondaje. În timpul ăsta, celelalte tări iau diverse măsuri de revenire la normal. La noi, revenirea la normalitate („Romania normală)” va avea loc, probabil, doar la finalul celui de-al doilea mandat al lui Iohannis. Sute de promisiuni, evaluari, analize, optiuni, guvernul lucrand „cu ele pe masă”. Zeci de declaratii oficiale cu afirmatii vagi, cu evocarea unor posibilităti, a unor variante…” a scris Năstase pe blogul său.

Fostul lider al PSD apreciază că deja oamenii încep să se plictisească de atâtea scenarii schimbătoare și de această tactică a celor care încearcă să manipuleze masele cu declarații gen „Ciolacu vinde Ardealul ungurilor”. Dovadă a plictiselii pe care o resimt oamenii stau, așa cum spune Adrian Năstase, ratingurile tot mai mici ale știrilor, fie ele și condimentate cu acuzații nefondate.

„Trebuie să fii extrem de fătarnic să reinoculezi, in tară, otrava urii, intr-o perioadă in care militezi pentru solidaritate si „să fim impreună”.”, concluzionează pe un ton amar Adrian Năstase, pe blogul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *