Contre violente în şedinţa PSD: S-a cerut suspendarea Gabrielei Firea, Tudose şi Ciolacu s-au opus

Deputatul Cătălin Rădulescu a cerut marți, în ședința deputaților PSD, ca primarul Capitalei, Gabriela Firea, să fie suspendată 6 luni de zile din formațiune, iar aleșii PSD Marcel Ciolacu și Mihai Tudose i-au replicat că el nu reprezintă partidul, au relatat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Surse PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, că la ședința de marți a grupului PSD din Camera Deputaților, Cătălin Rădulescu a cerut sancționarea primarului Capitalei, Gabriela Firea, pentru criticile acesteia la adresa conducerii partidului.

„Cătălin a spus că ce i s-a întâmplat lui trebuie să i se întâmple și ei, suspendare 6 luni din partid”, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la ședința PSD din Camera Deputaților.

Potrivit surselor citate, fostul vicepremier Marcel Ciolacu și fostul premier Mihai Tudose, ambii deputați PSD, s-au poziționat împotriva lui Cătălin Rădulescu în dezbaterea de la grupul social-democrat.

„Tu nu reprezinți partidul. Tu, dacă vrei, vorbești în numele tău”, i-a spus Ciolacu lui Rădulescu, potrivit surselor citate.

O altă afirmație dinspre tabăra Ciolacu – Tudose la adresa lui Rădulescu a mai fost, au relatat surse PSD pentru MEDIAFAX: „Tu ai spus acum un an despre mine că am făcut academia SRI”.

Una din propunerile avansate în ședința de marți a grupului PSD din Camera Deputaților a fost ca Firea să fie invitată pentru explicații, dar inițiatorul a primit replica: „Firea nu are nicio treaabă cu grupul, e un lucru care se discută în Comitetul Executiv”.

Sursele din PSD au mai spus, pentru MEDIAFAX, că secretarul general al partidului, Marian Neacșu, participant la ședința deputaților social-democrați, nu a intrat în dezbaterile dintre parlamentari dar i-a încurajat pe toți aleșii partidului să-și exprime un punct de vedere.

În dezbatere au mai luat cuvântul peste șapte deputați PSD care au avut puncte de vedere echilibrate, potrivit surselor citate.Una din propunerile avansate în ședința de marți a grupului PSD din Camera Deputaților a fost ca Firea să fie invitată pentru explicații, dar inițiatorul a primit replica: „Firea nu are nicio treaabă cu grupul, e un lucru care se discută în Comitetul Executiv”.

Secretatul general al PSD, Marian Neacșu, a declarat, marți, la Parlament, că ar fi o greșeală ca partidul să-i retragă sprijinul politic primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în urma criticilor formulate de aceasta la adresa lui Liviu Dragnea. Acesta a mai spus că nu este de acord cu retragerea sprijinului politic Gabrielei Firea și nu crede că se va ajunge la excluderea lui Firea din PSD.

„E normal ca toți să avem înțelepciunea să găsim calea spre împăcare, nu spre discordie”, a declarat Neacșu, la Parlament, despre criticile lui Firea la adresa președintelui PSD Liviu Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că este dispus oricând să găsească soluții pentru a calma situația generată de conflictul cu Gabriela Firea, spunând că, în condițiile în care partidul luptă pe toate fronturile, este greu de înțeles de ce apar atacuri din formațiune. „N-am lăsat nicodată jos (n.r.: mâna pentru o înțelegere). (…) Dorința mea deschisă e pentru dialog și pentru a găsi care sunt acele lucruri care trebuie să se întâmple pentru ca supărările să dispară”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, referitor la o posibilă împăcare cu Gabriela Firea.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, vinerea trecută, că în două-trei săptămâni va avea loc un Comitet Executiv al partidului, în care vor fi reglate „lucrurile cum nu se așteaptă nimeni”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *