Directorul Filarmonicii „Oltenia”: Mamele cu copii la proteste merită „măcar un glonț în cap!”

Comentariu de neînțeles făcut de directorul Filarmonicii „Oltenia. Gabriel Zamfir, fost preot, a afirmat că „așa zisele mame” care și-au dus copiii la protest ar merita „măcar un glonț în cap”, scrie Ziare.com.

gabriel zamfir fb 3
Foto: Facebook

Într-un comentariu pe Facebook, Gabriel Zamfir scrie: „Un mare respect pentru acei jandarmi și măcar un glonț în cap acelor așa-zise ‘mame’ care au ieșit cu copiii în brațe la proteste deși se știa că nu e un protest pașnic așa cum ar trebui să fie în democrație. Dar deh nu avem aceeași definiție pentru ‘democrație’”.

De asemenea, de notat faptul că acesta a susținut că „se știa” că mitingul diasporei va fi unul violent.

Adrian Claudiu Prisnel, deputat USR de Dolj, a criticat dur intervenția lui Zamfir, cerându-i acestuia demisia de onoare.

„Un limbaj de o violență șocantă, mai ales că vine din partea unui fost preot. Încă un profitor al puterii PSD-ALDE, care face jocul murdar al stăpânilor sai. (…) O astfel de atitudine este de neacceptat! Îi cer directorului Gabriel Zamfir să prezinte urgent scuze publice, precum și demisia de onoare. O instituție de cultura precum Filarmonica Oltenia nu poate fi reprezentată de un asemenea om cu mentalitate de brută”, a scris Prisnel pe pagina sa de Facebook.

Ce spune Convenția ONU despre participarea copiilor la proteste

O discuție cu privire la participarea copiilor la protest a izbucnit și la începutul anului 2017, în contextul protestelor față de OUG 13.

Potrivit Convenției Drepturilor Copilului a ONU, „orice copil are dreptul la libertatea de a gândi, de a avea o religie, de a participa la întruniri paşnice care nu încalcă drepturile celorlalţi”.

De asemenea, „autoritățile publice au obligația și contribuie la asigurarea condițiilor pentru participarea liberă a tinerilor la viața politică, socială, economică, culturală și sportivă a țării”, potrivit Constituției.

Sursa:www.digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *