Intervenții ISU Giurgiu 23.01.2018 – 25.01.2018

În perioada 23.01.2018 – 25.01.2018,  subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 8 situații de urgență, astfel:

– 6 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme. – 1 intervenție- accident rutier- localitatea Adunații Copăceni;- 1 intervenție- accident rutier – localitatea Malu.

În data de 25.01.2018, ora 11: 59,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Adunații Copăceni în cazul producerii unui accident rutier. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă aparținând Punctului de Lucru Călugăreni.  Până la sosirea pompierilor victima  a fost scoasă din autoturism de către participanții la trafic. S-a acționat pentru asigurarea măsurilor PSI și acordarea primului ajutor până la sosirea echipajelor SAJ.

În data de 25.01.2018, ora 12: 11,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Malu în cazul producerii unui accident rutier. La  locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și autospecială de transport persoane și victime multiple aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu.  În urma impactului au rezultat șase victime, dintre care cinci au avut nevoie de acordare a primului ajutor calificat. Echipajele de pompieri au acționat pentru asigurarea măsurilor PSI.

Echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat un exercițiu având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate  obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

-EXERCIȚIU CU FORȚE ȘI MIJLOACE ÎN TEREN- TEATRUL TUDOR VIANU- MUNICIPIUL GIURGIU.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

Redacția publicației Reflectorul de Sud mulțumește pe această cale ISU Giurgiu pentru deschiderea, profesionalismul și promptitudinea de care dă dovadă, furnizându-ne aceste informații importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *