Intervenții ISU Giurgiu 30.01.2018 – 01.02.2018

În perioada 30.01.2018 – 01.02.2018,  subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 22 situații de urgență, astfel:

– 19 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme. – 1 intervenție- incendiu vegetație uscată- localitatea Slobozia;- 1 intervenție- incendiu locuință – localitatea Florești Stoenești;- 2 intervenții- spirjin SAJ- municipiul Giurgiu;

În data de 31.01.2018, ora 15: 29,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Slobozia pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă  din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 800 m.p.  Cauza probabilă a producerii incendiului: foc deschis.

În data de 31.01.2018, ora 23: 24,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Florești Stoenești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars o anexă gospodărească pe o suprafață de aproximativ 15 mp. cu bunurile aferente din interiorul acesteia și sageacul pe o suprafață de aproximativ 10 mp.  Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 31.01.2018, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru transportul a două persoane supraponderale de la locuințele acestora la ambulața SAJ.

Echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat cinci recunoașteri în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate  obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

-RECUNOAȘTERE- S.C. GHE ȘTUBEANU S.R.L.– MUNICIPIUL GIURGIU;

– RECUNOAȘTERE- S.C. UCO ȚESĂTURĂ S.R.L. – MUNICIPIUL GIURGIU;

– RECUNOAȘTERE- ȘCOALA GIMNAZIALĂ REMUS BEGNESCU – LOCALITATEA PIETRELE;

– RECUNOAȘTERE- S.C. FARMACIA DE LA ȚARĂ S.R.L.- LOCALITATEA VĂRĂȘTI;

– RECUNOAȘTERE- LICEUL TEHNOLOGIC MIHAI VITEAZUL- LOCALITATEA VĂRĂȘTI.

 

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt: Lt. Neguț Florin

 

Redacția publicației Reflectorul de Sud mulțumește pe această cale ISU Giurgiu pentru deschiderea, profesionalismul și promptitudinea de care dă dovadă, furnizându-ne aceste informații importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *