Ministrul Educației: Care este condiția ca un elev să poată învăța în sistem exclusiv online

Ministrul Educației, Monica Anisie, susține că unii elevi pot învăța exclusiv online dacă vor prezenta o adeverință medicală care să demonstreze că există motive medicale care îi împiedică să participe la școală în clasă, fie că este vorba despre o problemă de sănătate a copilului, fie că e vorba de o persoană din familie care se află în categoria de risc.

„Părintele poate să ia această decizie, să își continue copilul educația în sistem online, să învețe de acasă și anume, pe de-o parte, dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea să fie supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus”, a declarat Monica Anisie pentru Digi24,

De aceea am prevăzut să prezinte părintele, în urma unei evaluări din familie o adeverință pe care să o dea școlii pentru a putea, în felul acesta să își continue copilul învățarea de acasă, a adăugat aceasta.

Întrebată dacă este musai să existe această adeverință din partea unui medic, Anisie a răspuns:

„Este. Ministerul Sănătății a considerat că este important să știm acest lucru și de aceea a fost stipulat în ordinul comun lucrul acesta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *