Povești inedite despre pensionari. Ce nebunii fac seniorii din alte țări

Povești despre pensionari sunt multe, dar unele dintre ele sunt mai mult sau mai puțin neobișnuite, adesea amuzante. Studierea comportamentului pensionarilor sau viitorilor pensionari presupune încercarea de a-i înțelege.

O pensionară italiancă refuză să plătească pentru mâncarea consumată prin restaurante

Giovanna Tondella, o pensionară de 79 de ani din Torino, s-a hotărât să nu plătească nimic atunci când merge la vreun restaurant ori bar. Prin acest gest, Giovanna intenționa să denunțe comportamentul guvernului italian care nu-i plătește niciun fel de pensie. “Deoarece nu mi se oferă nimic pentru pensionare, de ce să nu mănânc gratuit?” Un raționament puțin complicat, fiindcă diferiți reprezentanți ai restaurantelor din regiune nu se arată deloc dispuși să o înțeleagă. Pensionara, poreclită de presa locală “teribila micuță bătrână”, a fost surprinsă de multe ori în baruri și restaurante, comandând cantități mari de mâncare și băuturi, toate fără a fi plătite.

Giovanna Tondella a ajuns spaima patronilor de restaurante din orasul ei

În cele din urmă, poliția a interpelat-o și a arestat-o ​​după o altă tentativă de “furt” și și-a dat seama că Giovanna a fost deja condamnată în trecut la 7 zile închisoare pentru fapte similare. În apărarea sa, bătrânica a explicat presei, cât și poliției, că prin această atitudine a dorit să stârnească reacția statului față de situația sa financiară. “Nu am din ce trăi”, spunea adesea.  În ciuda recidivării, justiția a fost îngăduitoare cu pensionara, care a fost eliberată imediat. Din acel moment, statul italian îi plătește o pensie mică pentru un trai normal.

Pensie plătită și după 10 ani de la decesul beneficiarului

Alte povești cu pensionari: la 10 ani de la moartea unui pensionar (era în 2004) într-un departament din centrul Franței, fiul decedatului asigurat și soția sa „au uitat” să declare decesul acestuia la Fondul de pensii.  Aproape 600 de euro au primit cei doi în fiecare lună, până în 2014, un total estimat la peste 65.000 de euro.

Fondul de pensii prejudiciat cu o sumă frumușică a inițiat toate procedurile legale pentru recuperarea sumelor plătite în mod necuvenit. Probabil că instituța respectivă nu ar fi realizat acest lucru timp de câțiva ani dacă, în urma separării cuplului, fiul asiguratului decedat nu ar fi raportat cazul. A trebuit ca ambii să-și recunoască vinovăția, iar factura să fie foarte piperată.

Pensionarii din Franta nu-l suporta pe presedintele Macron dupa reforma pensiilor

Femeie declarată de două ori moartă de către Casa de Pensii

Îngrijorată de faptul că nu și-a primit pensia lunară de 210 euro, o femeie de 60 de ani din Bretagne a sunat la Casa de Pensii, unde a aflat de la un angajat de acolo că ea este moartă din 27 decembrie 2015.  Pentru a dovedi că se află în viață și că se simte bine, tânăra pensionară a trebuit să scoată un certificat de la medicul curant, să facă fotocopii ale cardului și cărții de identitate.

Văzând că și așa pensia întârzie, femeia s-a deplasat la Casa de Pensii pentru a afla detalii. Acolo i s-a spus “că există suspiciuni de deces” legate de persoana sa. Recunoscându-și apoi greșeala, fondul de pensii i-a virat abia în anul următor banii,vorbind de o eroare de computer. Însă, nimic n-o poate opri pe pensionara păgubită să solicite pe căi legale despăgubiri pentru prejudiciul cauzat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *