PROGNOZA METEO. Vreme caniculară la sfârşit de august. Disconfortul termic va fi accentuat

PROGNOZA METEO. Vremea se va menține călduroasă, izolat caniculară la amiază în sud-vestul teritoriului. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și izolat va depăși pragul critic de 80 de unități.

PROGNOZA METEO JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține călduroasă, local caniculară în sudul și în vestul țării, unde după-amiaza disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și izolat va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara, pe arii restrânse la deal, la munte și în nord-vestul teritoriului vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor situa între 26 de grade în nordul litoralului și 36 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă, caniculară la amiază, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară local în vestul și în sud-vestul țării, unde și disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil și, îndeosebi după-amiaza și seara, izolat, mai ales în zonele de deal și de munte, precum și în sud-estul teritoriului, vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade pe litoral și 36 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor
fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în Dealurile de Vest.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține călduroasă, izolat caniculară la amiază în sud-vestul teritoriului. Cerul va fi variabil și doar izolat, după-amiaza, îndeosebi în zonele montane și în regiunile nordice, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral și 35 de grade în sud-vestul extrem al țării, iar cele minime se vor situa între 9 și 22 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil și numai izolat, mai ales la munte, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 și 21 de grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 02.09.2019 ORA 09 – 05.09.2019 ORA 09

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține călduroasă în majoritatea regiunilor. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată în jumătatea de vest a țării și în zona de munte.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi frumoasă, dar călduroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *