Testarea bucureștenilor împotriva coronavirusului, decisă pe 11 mai la Primăria Capitalei. Fiecare voluntar va primii 200 de lei

Testarea bucureștenilor împotriva coronavirusului a ajuns la episodul doi, cu un nou proiect de hotarâre a Primăriei Capitalei. Se caută 11.000 de oameni care să fie testați, cu condiția ca ei să fie asimptomatici. Fiecare persoană care se oferă va primi 200 de lei, prevede proiectul de hotărâre care urmează a fi votat în Consiliul General al Municipiului București.

Programul de testare va fi dezbătut în ședința CGMB din 11 mai, arată Digi24.

Proiectul „Testăm pentru București” prevede un „sprijin financiar” în valoare de 200 de lei pentru fiecare persoană care va fi testată la coronavirus, cu teste de tip Real Time PCR.

Însă, cei care doresc să se înscrie trebuie să fie asimptomatici. În total, este prevăzută testarea a 11.000 de oameni.

Bugetul total al proiectului pentru testarea bucureștenilor este de peste 2,2 milioane de lei.

„Beneficiarii proiectului vor fi cetățenii Municipiului București, care vor solicita în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului și nu se află în categoriile definițiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, prevede proiectul, care se va derula pe tot parcursul anului 2020.

Bugetul total al proiectului este de 2.233.000 milioane de lei, dintre care 2,2 milioane de lei vor merge către plata voluntarilor, 30.000 de lei către realizarea unei aplicații de înscriere a acestora, iar 3.000 de lei pentru găzduirea aplicației.

Este cea de-a doua tentativă de testare a locuitorilor Capitalei. Gabriela Firea și Adrian Streinu-Cercel anunțau, la sfârșitul lunii martie, un plan de testare a bucureștenilor. Acordul semnat cu Institutul „Matei Balș” prevedea testarea unui eșantion 10.500 de bucureșteni cu teste rapide cumpărate de Primăria Capitalei sau primăriile de sector.

După ce a anunțat proiectul de testare în masă a bucureștenilor, fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, a demisionat. Planul a fost criticat de premierul Ludovic Orban și nu a primit avizul executivului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *