Tragedie în lumea PRESEI: A fost MĂCEL în redacţia unui ziar! Mai mulți morți și răniți! DETALII DE ULTIM MOMENT

Tragedie de proporții, asemănătoare cu cea de la Charlie Hebdo. Mulți americani reacționează acuzându-l pe președinte de a fi provocat această nenorocire.

BUCUREȘTI, 29 iun — Sputnik, Evan Răutu. Annapolis, capitala statului american Maryland (SUA), a trăit tragedia de acum trei ani a Parisului. În sediul redacției unei importante publicații, Capital Gazette, a pătruns un individ înarmat care a tras în plin, făcând numeroase victime.

Până a la ora actuală sunt cinci morţi, iar 20 de persoane sunt rănite, unele grav, spun surse din poliția locale.

Și ora atacului este asemănătoare cu cea a măcelului de la Charlie Hebdo, atunci Parisul fiind zguduit de împușcături la ora prânzului, iar acum crima de la Annapolis săvârșindu-se la ora 14.40 ora locală, 20.40 ora Bucureștiului.

Potrivit datelor de până acum, omorurile ar fi fost săvârșite de un tânăr alb, de circa 20 de ani. Asasinul ar fi fost capturat la foarte scurt timp după tragedie și este actualmente interogat de autorităţile locale și federale.

Până la ora actuală nu se cunosc motivele acestui cumplit atac.

Președintele Donald Trump a reacționat la scurt timp după aflarea veștii.

„Chiar înainte de a mă deplasa în Wisconsin, am fost informat despre atacul armat de la Capital Gazette din Annapolis, în Maryland. Gândurile şi rugăciunile mele sunt alături de victime şi familiile lor. Mulţumiri serviciilor de prim-ajutor care sunt la faţa locului”, a transmis președintele SUA pe Twitter.

​Interesant este că mulți dintre cei care au postat comentarii îl acuză pe președinte că a avut un rol nefast în această tragedie, aceasta din cauza multelor sale atacuri la adresa presei.

Foarte multe comentarii se referă la acuzațiile președintelui la adresa reporterilor, dând vina pe Trump și pe echipa sa pentru producerea tragediei. Acuzațiile sunt de gen „tu ai cauzat împușcarea, prin îndemnurile tale la violență contra reporterilor”. În plus, Trump e luat la rost — „Chiar te rogi?”, fiind acuzat de nesinceritate, tot din cauza permanentului său conflict cu presa.

Sursa: https://ro.sputnik.md/International/20180629/20193512/masacru-sua-trump-annapolis.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *