Vrei sa participi gratuit la un curs de dezvoltare antreprenoriala? ADR Sud Muntenia demarează o astfel de sesiune si la Giurgiu

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia va demara, începând cu data de 12 martie, sesiunea de informare privind cursurile de dezvoltare antreprenorială pe care le va organiza la nivelul celor șapte județe ale regiunii noastre în cadrul proiectului „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia”.
În cadrul acestor evenimente vor fi prezentate principalele activități ce vor fi derulate în cadrul proiectului finanțat prin Programului Operațional Capital Uman, precum și oportunitățile de formare antreprenorială ce vor fi oferite gratuit prin organizarea a 14 sesiuni de cursuri de dobândire a competențelor antreprenoriale, în cadrul fiecărui județ al regiunii Sud Muntenia.
Primele seminarii de informare vor avea loc astfel:
– 12 martie, începând cu ora 11:00, la sala de ședințe a Consiliului Județean Argeș;
– 14 martie, începând cu ora 11:00, la sala de ședințe a Consiliului Județean Teleorman;
– 24 martie, începând cu ora 10:30, la sala de ședințe a ADR Sud Muntenia din Călărași.
Agenția organizează, alături de Asociația „Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România”, în calitate de lider în cadrul proiectului „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia”, un program de formare antreprenorială pentru persoanele care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în zona urbană și au reședința sau domiciliul în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia!
Noul program de formare vizează susținerea dezvoltării spiritului antreprenorial la nivelul regiunii noastre, prin îmbunătățirea competențelor antreprenoriale pentru un număr de minimum 336 de persoane: 236 de șomeri și persoane inactive și 100 de angajați (inclusiv persoane care desfășoară o activitate independentă).
Toți membrii grupului țintă vor beneficia de formare antreprenorială, îmbunătățindu-și astfel competențele antreprenoriale și devenind capabili să întocmească planuri de afaceri. Vor fi derulate în total 14 sesiuni de cursuri de dobândire a competențelor antreprenoriale, în cadrul fiecărui județ al regiunii Sud Muntenia (în medie 24 participanți/stagiu de curs). Competențele dobândite de aceștia vor fi certificate ANC. Pentru stimularea implicării grupului țintă, în cadrul fiecărui stagiu de curs va fi organizat câte un concurs cu premii în bani.
Motivația principală o va reprezenta însă posibilitatea accesării ajutorului de minimis (în valoare de maxim 40.000 de Euro), care le va permite punerea în practică a ideii de afacere. În acest sens, va fi lansată minim o competiție de planuri de afaceri, care va fi deschisă atât persoanelor din grupul tintă care au participat la programul de formare în domeniul antreprenoriatului desfășurat în cadrul proiectului, cât și altor persoane care se încadrează în categoriile de grup țintă eligibile și care intenționează să-și deschidă o afacere. În urma aplicării planurilor de afaceri de către membrii grupului țintă și evaluării acestora, vor fi selectate minimum 42 de planuri de afaceri ce vor beneficia de ajutor de minimis.
Persoanele selectate în vederea acordării ajutorului de minimis vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale, în scopul dobândirii de abilități practice în domeniul în care vor demara noua afacere, vor beneficia de consiliere, consultanță, mentorat în scopul consolidării și punerii în aplicare a planului de afaceri și vor fi sprijinite în vederea înființării afacerilor. Funcționarea și dezvoltarea afacerilor finanțate va fi monitorizată permanent, inclusiv în perioada de sustenabilitate, pentru a minimiza riscul de eșec al acestora, precum și pentru a asigura dezvoltarea afacerilor, nu doar supraviețuirea pe piață.
Un stagiu de curs de Competențe antreprenoriale va avea o durată de 40 de ore, este autorizat ANC și se va desfășura pe parcursul a 5 zile.
Detalii despre acest program, precum și despre proiectul „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia” aflați pe website-ul Agenției –www.adrmuntenia.ro, secțiunea Proiecte, link:https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-start-pentru-af…/…/1025.
Persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate și doresc să se înscrie la activitățile proiectului sunt invitate să-și depună candidaturile cât mai curând posibil.
Datele de contact ale birourilor județene de recrutare de la nivelul ADR Sud Muntenia sunt următoarele:
Nr. crt. Județul Adresă birouri județene de recrutare Date de contact
Expert grup țintă
1 Călărași ADR SM – Călărași – Str. General Constantin Pantazi, nr. 7A, mun. Călărași, jud. Călărași Andreea ROGOZEA
Tel.: 0242/331.769
E-mail:programe@adrmuntenia.ro
2 Argeș ADR SM – Argeș – Piața Vasile Milea, nr. 1, mun. Pitești, jud. Argeș Larisa PETRE
Tel.: 0746/054.405
E-mail: programe@adrmuntenia.ro
3 Giurgiu ADR SM – Giurgiu – B-dul Mihai Viteazul, nr. 4, mun. Giurgiu, jud. Giurgiu Andreea DOGARU
Tel.:0725/723.804
E-mail: programe@adrmuntenia.ro
4 Dâmbovița ADR SM -Dâmbovița – Bvd. Independenței, nr. 1, mun. Târgoviște, jud. Dâmbovița Mirabela ANCHIDIN
Tel.:0345/100.018; 0722/111.744
E-mail: programe@adrmuntenia.ro
5 Ialomița ADR SM – Ialomița – Piața Revoluției, nr. 1, mun. Slobozia, jud. Ialomița Florina RĂȘCANU
Tel.: 0725/723.805
E-mail: programe@adrmuntenia.ro
6 Teleorman ADR SM – Teleorman – Str. Dunării, nr. 178, mun. Alexandria, jud. Teleorman Madălina GURUIANU
Tel.:0347/101.000
E-mail: programe@adrmuntenia.ro
7 Prahova ADR SM – Prahova – Str. Republicii, nr. 2-4, mun. Ploiești, jud. Prahova Andrei DURAN
Tel.: 0723/905.612
E-mail: programe@adrmuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *