Cum explică Petre Daea faptul că fiul lui Dragnea a vândut mii de porci înainte ca pesta porcină africană să ajunga în Teleorman

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că încă din luna iulie crescătorii de porci știau de apariția peste porcine africane în România, încercând astfel să explice faptul că fiul lui Liviu Dragnea a a vândut 10.000 de porci de la ferma sa înainte ca epidemia să se extindă.

Petre Daea a negat că fiul liderului PSD ar fi știut înaintea altor fermieri despre apariția pestei în țara noastră.

”Noi suntem chiar copii, să digerăm o asemenea informație? Peste porcină era în România pe 31 iulie, se știa. Fiecare crescător știa. Nu am ascuns. Această informație se transmite imediat. Noi am spus în teritoriu, peste tot. Până acum au fost uciși sau au murit din cauza pestei, sau au fost sacrificați, peste 94.000 de porci din totalul de 4,5 milioane de capete câte are România.”, a declarat Petre Daea la România TV, informează Știripesurse.ro.

Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, Valentin Dragnea a avut „inspiraţia” să vândă peste 10.000 de animale chiar înainte ca focarul să cuprindă judeţul Teleorman. Potrivit datelor prezentate de jurnalist, ferma din Salcia a fiului lui Liviu Dragnea avea în iulie 2017 13.585 de porci.

Sursa: www.b1.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *