Două unităţi de învăţământ din Giurgiu – tot mai aproape de standardele europene

Scoala Academician Marin Voiculescu va beneficia de lucrari ample de modernizare si va deveni cu adevarat o scoala europeana, nu doar prin serviciile educationale de calitate ci si prin infrastructura scolara, dotarile si conditiile pe care le va oferi elevilor si cadrelor didactice.
Municipalitatea a inclus unitatea de invatamant in programul de eficientizare energetică a unităților de învățământ depuse de municipalitate pe Axa 3.1.B din Programul Operațional Regional 2014-2020. Acesta a trecut de etapa verificării administrative și urmeaza evaluarea tehnică și financiară, la Școala Gimnazială Academician „Marin Voiculescu” fiind vorba de 850.000 euro.
La capitolul dotari, toata scoala va beneficia de mobilier nou, pentru toate salile de clasa, prin PNDL, in suma de circa 12 miliarde de lei vechi. Până la achiziționarea mobilierului și amplasarea acestuia, conducerea Primăriei Giurgiu vrea sa modernizeze toată scoala, va fi inlocuit parchetul, tamplaria, tablele, vor fi facute reparatii la instalatia electrica, termica si sanitara. In acest sens, primarul Nicolae Barbu a facut ieri o vizita si o inspectie in aceasta școala, insotit de conducerea unitatii de invatamant, inspectorul școlar general, Gigi Oprișan si directorul directiei de investitii din Primarie, Marius Leafu.
Au fost punctate toate problemele si discutate cele mai bune solutii, iar edilul șef a luat in calcul chiar si extinderea școlii cu un nou corp de cladire, de tip P+2, care sa deserveasca nu doar pentru activitatea educationala ci si pentru after scool.
In urma acestor investitii de amploare, Școala Gimnazială Academician „Marin Voiculescu” va deveni intr-un timp relativ scurt cu adevarat o scoala europeana.

Si cladirea gimnaziului din cadrul Colegiului Național Ion Maiorescu va beneficia de modernizari si dotari. Cel mai probabil, in vacanta de vara, tot mobilierul claselor V-VIII va fi schimbat, in urma finantarii prin PNDL.
Pana atunci insa, municipalitatea vrea sa faca reparatiile necesare, sa schimbe parchetul,jaluzelele, sa imbunatateasca iluminatul in salile de clasa si sa faca toate lucrarile necesare pentru imbunatatirea conditiilor de studiu pentru elevii si profesorii maiorescieni.
In acest sens, primarul Nicolae Barbu a avut astazi o vizita de lucru la CNIM, urmand ca maine sa mearga la o alta unitate de invatamant pentru a stabili toate aceste detalii investitionale.

Mentionam ca toate unitatile de invatamant din Giurgiu beneficiaza de proiecte de investitii, din diverse surse si ca toate acestea vor fi prezentate, pe rand, in postarile si materialele PMG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *