România conduce grupa din Nations League după victoria din Austria

Echipa națională de fotbal a României a reușit să învingă Austria în cel de-al doilea meci din Liga Naţiunilor. Tricolorii se află pe primul loc al grupei.

Cu o echipă schimbată în mare proporție după partida terminată la egalitate cu Irlanda de Nord la finalul săptămânii trecute, România a început meciul de la Klagenfurt cu mult aplomb și a reușit să înscrie după numai 3 minute prin Denis Alibec.

În ciuda jocului bun al românilor austriecii au restabilit egalitatea prin Christoph Baumgartner după mai puțin de 15 minute.

În repriza secundă Austria a continuat să aibă o posesie superioară dar România a fost cea care a marcat, în urma unei faze fixe. Maxim a centrat, mingea a ajuns la Grigore în marginea careului mic, iar fundaşul lui Ludogoreţ a şutat fără speranţe pentru portar în minutul 51.

România a reuşit să se desprindă în minutul 70 când Maxim şi Puşcaş au făcut presing la centrul terenului, austricul Posch a trimis o pasă greșită, iar Maxim a profitat şi a scăpat pe contraatac, marcând cu o boltă înaltă de la 17 metri.

Succesul României putea fi şi mai categoric, dar debutantul Gabriel Iancu, golgheterul ediţiei trecute de campionat, a trimis în bară o lovitură liberă de pe dreapta executată în minutul 73.

Austria a continuat să atace în valuri, mai mult sau mai puţin inspirat, reușind să înscrie în minutul 81 când Onisiwo a reluat simplu cu capul de lângă Grigore la centrarea lui Baumgartner.

Finalul a fost dramatic, România atacând prin Puşcaş, al cărui şut a fost blocat de Hinteregger (90+2). Ultima ocazie a austriecilor a fost ratată de Grbic (90+2), care a reluat peste poartă centrarea lui Lainer.

Partida Austria – România de la Klagenfurt s-a încheiat cu scorul de 2 – 3.

Ca urmare a rezultatelor din celălalt meci al serii din această grupă, acolo unde Norvegia a învins categoric în Irlanda de Nord (5-1), România se află pe prima poziție cu patru puncte, urmată de Norvegia și Austria cu câte 3 puncte și Irlanda de Nord cu 1 punct.

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *